Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравейте и от мен :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На първо четене виж какво намерих - www.piecesvoitures.com/pieces-de-voitures/alfa-romeo-166-936-2-4-jtd-936a2a-136-cv/pieces-moteur/pedale-d-accelerateur-potentiometre/224.html

Предполагам ако се поразтърсиш ще намериш и по-евтино, а най-добре да прозвъниш няколко морги и да си купиш за 100 лв.
    Аз първо бих потърсил информация как и защо се разваля това и ако няма вариант друг освен замяна - щях да прозвъня моргите за 140 коня 2,4 166-ца. Ако и там няма - щях да потърся в интернет доставка от e-bay или някой друг сайт за авточасти.
    Така например си взех нов дебитомер за тераното от английски сайт за 240 лв. с доставката, когато тук офертите почваха от 380...

Успех с търсенето, италианката не е виновна, защото тая част почти 90% съм сигурен че е BOSH... Там вече играят политиките на вносителите и търговците на авточасти, заради което съм отписал напълно родните магазини като вариант за части за колите ми, особено ако е нещо по-скъпо...

---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 11:34 ----------

Освен това прочетох току що из интернет, как един пич си е почистил куплунзите, пръснал си е контактен спрей и си е ресетнал ECU-то, след което 60 000 км. вече тоя потенциометър не му е създавал проблеми. Нищо не пречи да опиташ

Ето и още едно място където има части:
    http://www.ignitioncarparts.co.uk/Pa...1002202&s_vid=
    Last edited by gorbi; d.m.y г., 14:55.
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Задължително първо пробвай с контактен спрей буксите, откакто съм във форума е нямало тема за развален потенциометър и не съм чувал за такъв. Обикновенно с чистене се оправя.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Да, точно на потенциометър (съпротивление) ако буксата не дава добър контакт опциите за мнима повреда са големи.
        Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

а здравейте, отдавна не съм писал , ама защото нямах равитие по проблема си.
          Та значи- намерих си чисто нов потенциометър от Англия, и след големи "благодарности" на Роял Постс след 1 месец се сдобих с потенциометъра. Др. уикенд ще го слагам. Незнам някой от Вас знае ли къде се намира тая чудна част, обаче ако втори път се прецака , ще върна цялата кола на скрап. За да го откача изкарах 2 дена по около 6-7 часа надолу с главата и се убедих че това е първия детайл монтиран по колата след като са заварили купето. Колко ще ми коства да го монтирам ще Ви пиша след като я пшодкарам. Имам 1 въпрос обаче. След като престоя 1 месец без да се пали, Вафлата заспа зимен сън и се налага да презаредя акомулатора . Та въпросът е каква ТОЧНО е процедурата след като възвърне синусов ритъм Алфонса, зам там за кода и ама само знам че някъде се въвежда ? Бихте ли били както се казва мор спесифик ?
          Най-богатите хора - това са пушачите, пияниците и автомобилистите. Колкото и да им качваш цените, те пушат, пият и карат.

Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2001г. 140 к.с.

Comment

Става въпрос за кода на ICS - а. Като закачиш акумулатора, на дисплея на ICS - а ще стои редичка с числа от 0 до 9. С дясната врътка придвижваш маркера върху първата цифра и натискаш врътката. По същия начин и за останалите 3 цифри. Накрая позиционираш върху "OK" и пак натискаш. Това е - всичко трябва да заработи.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

сърдечно благодаря за краткия и изчерпателен отговор, след 3 дена ще стартирам совалката и ще пиша
              Най-богатите хора - това са пушачите, пияниците и автомобилистите. Колкото и да им качваш цените, те пушат, пият и карат.

Comment

Здравейте отново,
                проблема се задълбочи, след като вкарах кода на компа, тругна всичко, завъртам да запаля и о ПРОБЛЕМ, свети отляво лампата на ключа пише KEY и лампата за подгряване на свещите , която не гасне. МОЛЯ помогнете ми, от 6 месеца я имам а от 1,5 не съм я карал. На всичкото отгоре се скъса и клемата на акомулатора

Comment

Neo_fun щом ти свети KEY значи не разпознава ключа а това ще рече имобилайзера нещо не възприема. Така никога няма да запали. Свали кората на волана и пораздвижи гривната на имобилайзера - ще я разпознаеш нанизана е на контактния ключ. След това внимателно освободи тънкия кабел който е закачен на гривната от другите кабели и го остави свободно да виси. След това постави ключа и подай контакт ако изгасне лампата добре. Ако не изгасне провери в темите има доста подробно обяснено какво се прави с ИМО-то.
                  Лампата за свещите е навит реотан. Ако тя свети то имаш изгоряла/ли подгревна/и свещ/и. Купуваш комплект свещи сменяш ги и всичко се оправя. А да не забравя понякога свещите са наред а управлението им избушва - тогава то се оправя или сменя. Преди да купуваш първо провери кое е сдало багажа.
                  п.п. Това че имаш нреаботещи свещи не е много голям проблем - просто по трудно ще палиш при студовете или изобщо няма да палиш.
                  Проблема ти е ИМО-то че без него и в лятна жега няма да запалиш.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Working...
                  X